Forsiden

1. april 2010

Det spirer og gror og nå har jeg jukset litt ;)

Jada, optimisten sådde masse frø for en stund siden som begynte å gro (har lagt ut bilder før), men det var også alt. Det eneste som virkelig gror er tomatplantene mine :)

Så i dag tok jeg en tur til Plantasjen for å kjøpe stiklinger.
029 030
Bacopa “ Giant white”                                                         Superpetuna “ Purple mini”
031 034
Superpetuna “Lemon”                                                        Flittig Lise og påskeliljer

Med hjem ble det 5 stiklinger og 1 Flittig Lise, stiklingene plantet jeg om og nå står de og koser seg på kjøkkenøya. Flittig Lise står på spisebordet og hun er helt nydelig med sine flotte blomster.

En annen kuriositet jeg kom over var denne lille blomsten.
036 035
Mimosa heter denne og jeg har aldri sett den før, tar du på bladene lukker den seg og venter ca 10 minutter før den tør å åpne seg igjen. Den lukker seg visst óg om kvelden og åpner seg på morgenen. Liker å stå lyst, så den har fått en fin plass i et solrikt vindu.
032
Disse pottene kjøpte jeg på Living i går og de skal jeg jammen kjøpe flere av og da de ikke hadde mere Rosmarin igjen, havnet det en Timian oppi den potta, må skrive om der.
 

3 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Det er lov å jukse litt :) Jeg har heller ikke allverdens med gode erfaringer med å så selv. Men erteblomster kommer det hvert år :) Og de er et must på trappa. Ellers er det litt hipsomhap hva som lykkes.

Ranukler er kjempesøte. De står en stund også, og er gode alternativer til tulipaner, synes jeg.

God påske videre! Hilsen Margrethe

Mia sa...

Ska jag ha en chans att lyckas med mina sådder så måste det nog också vara sticklingar från Ikea. Den Mimosan var en kul lite planta, ska se efter den nästa gång jag är på Plantasjen, tack för tipset :)

M.E.V. foto sa...

Fristende bilder. Jeg har enda ikke vært på hagesenter i år, men det blir snart;) Likte de krukkene:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...