Forsiden

22. mars 2010

En artig sak jeg kom over på en hundeside.

Hundus Idiotus (latin for hundehold) er en sykdom med langtrukkent sykdomsforløp.

Den kan ramme alle, uansett kjønn, alder eller tidligere samfunnsstatus. Studier tyder på at den i visse tilfeller er arvelig. Langtidsstudier har vist at få blir helt friske igjen.

Symptomer: Det første symptomet er et ofte skjult ønske om egen hund, ofte en hund med diffus bakgrunn. Når sykdommen har slått ut for alvor og den syke har kjøpt hund, kan han eller hun bli sett ute sent og tidlig, i all slags vær, snøstorm og haglvær, til og med, i beste sendetid på TV, vandrende omkring som en Zombie med sin firebente "venn".

Et annet vanlig symptom er at den syke blir observert løpende omkring alene i skogen, med et tomt kobbel i hånden samt en ansiktsfarge som kan skifte fra høyrød til blåaktig, skrikende i vilden sky: "kooooooomme daaaaaaaa!" Erfaringen tilsier at man ikke bør prøve å få kontakt med den hysteriske hundeeieren, da dette er helt meningsløst i de tilfeller beskrevet ovenfor.
Ellers blir hundeeieren ofte sett stående i gatekryss og på fortau i samtale med andre hundeeiere, selv om de beviselig aldri har møtt hverandre eller blitt presentert for hverandre tidligere.

Presanger: På merkedager kjøper pasienten ofte gulrøtter og hamburgere i plast (som piper når man trykker på dem), pakker dem pent inn i lekkert innpakningspapir og gjemmer dem under stort hemmelighetskremmeri. Så, til foreksempel jul eller fødselsdager, tas pakken fram med stor høytidelighet for så og foræres en - naturligvis- ganske uforstående hund.

Endret sykdomsbilde: I et senere stadium endres sykdomsbildet til å blant annet omfatte søvnproblemer samt en lettsindig omgang med penger. Tidlige morgener, fortrinnsvis lørdags- og søndagsmorgener, ses den overlessede bilen stappet med matpakker, ekstra kaffetermos, ryggsekker, små feltstoler, hundeteppe, hund(er), søvninge unger samt motstrebende livsledsager.
Etter et varierende antall timers bilkjøring, tilbringes dagen ofte på følgende måte (den vitenskapelige betegnelsen er plastofili):

Den syke sitter på den medbragte feltstolen i flere timer, intenst stirrende på lidelsesfeller som løper rundt på en firkantet bane. Deretter løper hundeeieren selv et par runder med hunden og får de kulørte plastbåndene, som den uttrykker stundoms glede, stundom skuffelse over. Anslått verdi på plastbåndene er 10-15 øre. Anslåtte utgifter på en slik dag er 500-800 kr.

Andre symptomer: Den syke kan foreksempel ses løpende omkring i skog og mark med en lang snor mellom seg og hunden (noe som i og for seg virker sunnere enn å løpe rundt med et tomt kobbel). Hvis hunden nå og da stopper ved en pinne, kan hundeeieren vise stor glede og tilfredsstillelse.

Behandling: Når symptomene som er beskrevet ovenfor oppdages, er det ingen tvil om at sykdommen er langt fremskreden, og at behandling kan være nytteløst. Den beste muligheten for å kurere en person som er rammet av hundehold har man om man setter i gang med samtaleterapi straks de første varselsignalene viser seg.

Umyndiggjøring er ikke å anbefale, selv om det har vært vanlig fram til våre dager. Vitenskapelige undersøkelser har vist at hundeeierne selv ikke opplever sykdommen som spesielt plagsom. Siden de som regel er ganske glade og fornøyde, kan man med god samvittighet la dem holde på med sitt og betrakte dem som et pittoresk innslag i hverdagen.
Dr. psychol. Besse R Wisser.
Bilde 249 22012010125738bb63f5868c4627b6

En fortsatt god mandag ønskes dere alle :)

10 kommentarer:

ide-puffen sa...

he he he.....du finner nå de morsomste ting. Og så sant så sant jeg har sykdommen, men er dog ikke like hardt rammet som beskrevet her.
Tralllalalaa

Ha det fint

Randi

Havfruen sa...

Herlig...og jeg er så glad jeg har denne "sykdommen" som hos meg må være genetisk:))
I dag har vi hatt vår her:) Major og har rusla i fjæra i knallsol:)
Nå skal jeg på tur:)
Ha en flott mandag, klem fra meg:)

C ♥ sa...

Morsomt :) Hihi.

Ønsker deg en fin uke videre.
klem C ♥

Randis side sa...

Artig :)) Så er det bevist;hundehold er en sykdom :))) Ha en fin uke! Klem

Einy sa...

Utrolig morsomt!
Jeg er rammet av sykdommen og er veldig glad for det!
Jeg kjenner meg igjen i mye av det som står her :)
Hvilken hundeside fant du det på?

Så du er rett og slett en schäfer dame? :) De er jo herlige da. Jeg har et svakt hjerte for blandingshunder jeg da :)
Så dere vil anskaffe en hund til?
Så gøy!
Jeg anbefaler på det sterkeste å ha 2 hunder!! Våre jenter har utrolig stor glede av hverandre, de setter umåtelig pris på hverandre og de har jo alltid selskap! Ut på tur må man jo uansett, og det er ikke så stor forskjell på om man går med en eller to :)

Klem

Christin sa...

Må være en sunn sykdom dette, siden det å ha kjæledyr er godt for helsa :)
Einy, ja er nok ei helfrelst schæferjente og vi vurderer 1 til, men må se hvordan godgutten blir etterhvert.

Unknown sa...

Hihi, artig:o))
Har en Schnauzer-gutt på 5 år vi, og sambo ønsker seg en Bull-Terrier, men jeg syns nå det holder i massevis med en jeg da... men artig med dyr, det er det:o))

klem Line

Margrethes hus og hage sa...

Hihi, festlig :)

Hilsen Margrethe

ide-puffen sa...

Helllu

Jeg har fått Lavendel til å overvintre ute i hagen under granbar, men å ha dem i kjelleren er riski. De tørker fort eller blir for fuktig. Hmm jeg er spent, men den er litt dekorativ sånn vintertørr som nå også. Den fikk bare en liten luftetur i dag he he. Du vet foto's som måtte taes he he he

Randi

Einy sa...

Ja, de horna er gode...mislykket form eller ei, hehe :)

Først nå las jeg at du faktisk er hundeinstruktør! Så kult da :) Kanskje du kan gi meg noen tips?

Jeg ønsker deg og Basco en riktig god påske!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...