Forsiden

17. april 2010

Etter noen timer i skogen, smakte det med nystekt focaccia før middag!

I dag har det vært denne kursrundens tur med skogdag. Forventningsfulle hunder og eiere, samt instruktører møttes på fast plass og går ut i skogen for å kose seg med spor. Etter et par timers jobbing møtes alle kursene ved den faste bålplassen hvor det er grilling og sosialt samvære.

Siden handling stod på programmet her etter skogdagen, måtte det en sultdemper til før middag.
Focaccia, har laget det et par ganger før og familen er helt solgt og vil ha mer :)
 IMG_2127
Her er den rett ut av ovnen og “gutta” står i kø for smaksprøver ;)

Jeg lager den slik:
600 g hvetemel
2 ts tørrgjær
1 ts salt
ca 10 soltørkede tomater finhakket
2 fedd eller 1 kinesisk hvitløk finhakket
ca 15 hakkede sorte oliven
3 ss olivenolje
ca 3 dl vann

ca en halv neve frisk rosmarin, hakket
godt med flaksalt
olivenolje

Bland ingrediensene godt sammen, bruk gjerne kjøkkenmaskin. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kna den og fordel den i en liten langpanne og etterhver den i ca 15-20 minutter.
Dryss så over rosmarin, flaksalt og godt med olivenolje før den settes i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter.
For dipping kan man bruke en god olivenolje med godt krydder. Det vi bruker kommer fra Oliviers.

Ha en fortsatt god helg :)

3 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Åh, det så godt ut, Christin! Fikk lyst til å forsøke meg på den oppskriften :)

Høres deilig ut med en dag i skogen. Det blir alt for sjeldent her for tiden, men det blir det jo forandringer på etter hvert.

Ønsker deg en fin helg videre. Hilsen Margrethe

Einy sa...

Den så utrolig god ut!!
Foccacia er veldig godt, men jeg har aldri lagd det selv. Denne oppskriften skal jeg teste ut en dag, takk for at du deler den med oss :)

Noe av det hyggeligste jeg husker fra dressurkurset vi gikk med Kaja er nettopp skogsturen :). Det var en veldig gøy og lærerik dag både for eier og hund!
Kan du ha med Basco når du holder kurs?

Jeg ønsker deg en trivelig søndag!
Klem

MajorogMeg sa...

Å dette så godt ut. Har aldri prøvd denne oppskriften. Et lite måltid i seg selv dette, gjerne med tsatziki eller aioli:))
Lykke til med kurset, vær glad dere ikke har været vi har: snøstorm!!
Klemmer:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...