Forsiden

30. mars 2010

Appelsinkake til påske

Dagens oppskrift fra Tine som jeg må prøve.

11587_550_500_c_10

Ingredienser:
200 g smør
2 dl sukker
3 egg
revet skall og saft av 1 appelsin
50 g hakket syltet appelsinskall
1 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Glasur og pynt:
2 dl melis
1,5 ss appelsinjuice
1 appelsin, revet eller syltet skal

Rør smør og sukker lett og porøst. Rør inn eggene, 1 om gangen. Tilsett appelsinsaften og nesten alt skallet.
Bland revet appelsinskall og bakepulver med melet og bland det i deigen til den er jevn.
Smør og strø kakeformen og hell i deigen.
Stekes i randform på 175 grader i ca 45 minutter.
La kaken hvile i ca 5 minutter for den hvelves over på rist.

Rør sammen melis og appelsinjuice og bre det over kaken, pynt med appesinskall, frisk eller syltet.

Kaken kan fryses uten glasur.

Syltet appelsinskall:
1 appelsin
100 g sukker
0.5 dl vann

Press saften av appelsinen, sil den og kok den opp med vann og sukker.

Skjær skallet i tynne strimler – unngå å få med det hvite – og legg det i sukkerlaken.

Kok opp og avkjøl. Gjenta dette 10 ganger, det fjerner den bitre smaken fra skallet.

Enjoy.

28. mars 2010

Rydding på planen

Knollene mine som jeg kjøpte i går ligger i garasjen, her våknet vi til snøkjerringer i dag, så jeg utsetter plantingen til påskehelgen.

I dag har det vært ryddedag i heimen, makan til rot med papirer, vinterklær og støvler bl.a. Med full jobb på begge to og matmor som har kurs 2 ganger i uken så er det begrenset hva man rekker i løpet av uken. Må si jeg er glad jeg ikke har støv på hjernen, men jeg liker å ha det ryddig.

004 005
En som har skjønt at det lønner seg å ligge i ro nå muttern spinner rundt.

Far dro avgårde på VIF-RBK i dag og siden han har VIP billetter så var det kun poden og mor som skulle spise middag hjemme og da må vi lage dessert. Creme brulée er vår favoritt og da må man lage noe av eggehvitene som blir til overs.
Pikekyss ble det i dag: (denne oppskriften gir rundt 50 stk)
4 eggehviter ble det som piskes stive og deretter tilsatte jeg 200 gram sukker litt etter litt. Sprayet det ut med kremsprøyte på bakefat og stekte det i 1 time på 125 grader, nmmmm, sukkerbombe de lux, men de smelter på tunga :) Og det er da påske.
001
Værpinnen peker fortsatt nedover og det gjør barometeret vårt og, så fint vær får vi ikke i hovedstaden med det første.
Nå har Basco og jeg vært på tur så han ligger her ganske fornøyd og slapper av.
008 009
Kontakt er vi gode på og det er artig å se hvordan pelsen hans endrer farge i lyset når jeg flytter meg noen cm og zoomer enda mer. Fotogen er han helt klart.

Her skal det jobbes 2,5 dag til før det blir påskefri og påsken skal tilbringes hjemme, jeg gleder meg :)

27. mars 2010

Snøsmeltingen fortsetter

Det sildrer fra takrennene og snøen minker dag for dag. Endelig er det over 0 grader om natten så piggskoene kan stå trygt i skapet når Basco skal luftes kveld og morgen. I natt skal klokken stilles og det blir 1 time mindre søvn, men hva gjør vel det, det er påske og våren er på god vei.
017 018
Salix caprea “Pendula” står med masse gåsunger og jeg gleder meg til den kommer i blomst.
026 027
Her titter buskbommene frem, den til høyre har fått litt hjelp av meg i dag og i morgen har vi planer om å skuffe ut mere snø fra terrassen foran.
023 025
Disse georgine knollene kjøpte jeg på Plantasjen i dag og i morgen skal de plantes.
034
Perleblomstene begynner å komme opp, er så glad for at de ikke har fryst, vi har hatt noen kalde netter etter at jeg satte dem ut. 
 
Ønsker dere en fortsatt fortreffelig lørdag og søndag :)

22. mars 2010

En artig sak jeg kom over på en hundeside.

Hundus Idiotus (latin for hundehold) er en sykdom med langtrukkent sykdomsforløp.

Den kan ramme alle, uansett kjønn, alder eller tidligere samfunnsstatus. Studier tyder på at den i visse tilfeller er arvelig. Langtidsstudier har vist at få blir helt friske igjen.

Symptomer: Det første symptomet er et ofte skjult ønske om egen hund, ofte en hund med diffus bakgrunn. Når sykdommen har slått ut for alvor og den syke har kjøpt hund, kan han eller hun bli sett ute sent og tidlig, i all slags vær, snøstorm og haglvær, til og med, i beste sendetid på TV, vandrende omkring som en Zombie med sin firebente "venn".

Et annet vanlig symptom er at den syke blir observert løpende omkring alene i skogen, med et tomt kobbel i hånden samt en ansiktsfarge som kan skifte fra høyrød til blåaktig, skrikende i vilden sky: "kooooooomme daaaaaaaa!" Erfaringen tilsier at man ikke bør prøve å få kontakt med den hysteriske hundeeieren, da dette er helt meningsløst i de tilfeller beskrevet ovenfor.
Ellers blir hundeeieren ofte sett stående i gatekryss og på fortau i samtale med andre hundeeiere, selv om de beviselig aldri har møtt hverandre eller blitt presentert for hverandre tidligere.

Presanger: På merkedager kjøper pasienten ofte gulrøtter og hamburgere i plast (som piper når man trykker på dem), pakker dem pent inn i lekkert innpakningspapir og gjemmer dem under stort hemmelighetskremmeri. Så, til foreksempel jul eller fødselsdager, tas pakken fram med stor høytidelighet for så og foræres en - naturligvis- ganske uforstående hund.

Endret sykdomsbilde: I et senere stadium endres sykdomsbildet til å blant annet omfatte søvnproblemer samt en lettsindig omgang med penger. Tidlige morgener, fortrinnsvis lørdags- og søndagsmorgener, ses den overlessede bilen stappet med matpakker, ekstra kaffetermos, ryggsekker, små feltstoler, hundeteppe, hund(er), søvninge unger samt motstrebende livsledsager.
Etter et varierende antall timers bilkjøring, tilbringes dagen ofte på følgende måte (den vitenskapelige betegnelsen er plastofili):

Den syke sitter på den medbragte feltstolen i flere timer, intenst stirrende på lidelsesfeller som løper rundt på en firkantet bane. Deretter løper hundeeieren selv et par runder med hunden og får de kulørte plastbåndene, som den uttrykker stundoms glede, stundom skuffelse over. Anslått verdi på plastbåndene er 10-15 øre. Anslåtte utgifter på en slik dag er 500-800 kr.

Andre symptomer: Den syke kan foreksempel ses løpende omkring i skog og mark med en lang snor mellom seg og hunden (noe som i og for seg virker sunnere enn å løpe rundt med et tomt kobbel). Hvis hunden nå og da stopper ved en pinne, kan hundeeieren vise stor glede og tilfredsstillelse.

Behandling: Når symptomene som er beskrevet ovenfor oppdages, er det ingen tvil om at sykdommen er langt fremskreden, og at behandling kan være nytteløst. Den beste muligheten for å kurere en person som er rammet av hundehold har man om man setter i gang med samtaleterapi straks de første varselsignalene viser seg.

Umyndiggjøring er ikke å anbefale, selv om det har vært vanlig fram til våre dager. Vitenskapelige undersøkelser har vist at hundeeierne selv ikke opplever sykdommen som spesielt plagsom. Siden de som regel er ganske glade og fornøyde, kan man med god samvittighet la dem holde på med sitt og betrakte dem som et pittoresk innslag i hverdagen.
Dr. psychol. Besse R Wisser.
Bilde 249 22012010125738bb63f5868c4627b6

En fortsatt god mandag ønskes dere alle :)

21. mars 2010

En tur til Drøbak

Det har vært bursdagsfeiring hos svigermor i Drøbak i dag og som alltid ble vi servert nydelig mat, lammesteken smakte fortreffelig.  Før middagen tok vi en tur ned til sjøen. Jeg elsker sjøen. Selv om ikke været var helt på topp ble det noen brukbare bilder, jeg er fortsatt i læringsfasen som fotograf og har et stort forbedringspotensiale. Øvelse gjør mester, sies det og jeg lever i den troen.
035
Her skimtes Oscarsborgs festning.
041
Badeparken i Drøbak, her er det yrende liv om sommeren.
042
Her er Hurumlandet til høyre og mot syd kan man se et glimt av Jeløya som ligger utenfor Moss.

Ønsker alle en flott søndag :)

Igår ble det kjøpt inn noen planter og de fikk plass i de nye bøttene på trappa. Perleblomster og påskeliljer som skal blomstre til påske. Måtte selvfølgelig fylle “velkommen” med blomster og.
013 015
Værpinnen er hengt opp og i går pekte den rett ut, da var det oppholdsvær med antydning til litt blått her og der. Da så den slik ut.
011
Idag laver snøen ned her og nå ser den slik ut.
021
Peker den opp, blir det fint vær. Artig liten sak og morsom å følge med på.
023 008
Værstasjonen er på plass og i dag blafrer det i tråden. Lyktene har også kommet seg ut på trappa.
026
Basco er ikke helt fornøyd med været i dag, snøen blåser rett inn i ørene og han blir da gående og riste på hodet hele veien. Han fant ut at det er like greit å flate ut og håpe at snøværet gir seg snart. 
Vi koser oss i daffedresser og kan trygt anbefale dem som koseplagg :)

Klem fra

17. mars 2010

Pakker og stoltrekk

Bestilte et par ting fra Boligfryd for noen dager siden og jammen dukket det ikke opp på posten i går.
image_994 image_1152
Bilder fra Boligfryd. Synes dette var kjemperask levering og flott service, så kommer helt klart til å bestille mer fra dem :)
Værstasjonen synes mannen i huset er artig og bøttene skal etterhvert få planter oppi og settes ut på trappen.
PS! Daffedressene ligger og venter på postkontoret i dag, er spent på hvordan de er.

06-10152
Bilde fra Artwood. Er på jakt etter trekk til spisestuestolene våre og likte disse og håper de er store nok. Stolene våre er ca 60 cm i ryggen og de trekkene vi har sett hittil er bare 52. Så nå er det bare å vente på svar fra leverandøren på hvordan størrelsen på disse er.

13. mars 2010

Jippi, da er værpinnen lokalisert

Fikk svar på henvendelsen min i dag og jada, Lions avd. Nordberg er visstnok de eneste i landet som selger disse, så imorgen bærer det avsted for å kjøpe.
EN-vaerpinne_550[4]

12. mars 2010

Daffedress

Inntil for få uker siden hadde jeg aldri hørt om plagget. men populært er det blitt.
daffedress_graa2_280
Bildet lånt fra Illusion.no
Dette må da være et utrolig behagelig koseplagg å ha på seg ute om kveldene litt senere på våren og kjølige sommerkvelder.
Så nå er dress bestilt og jeg ser frem til mange lyse kvelder med grilling og kos på terrassen.

Ha en strålende fredag :)

11. mars 2010

På jakt etter værpinne

Har i lang tid vært på jakt etter værpinne. En venninne av meg hadde det der vi bodde før og den var veldig nøyaktig i sine værvarsler.
EN-vaerpinne_550
Bildet lånt fra Vistdal.

Så etter en del søk og leting tror jeg at jeg kan ha funnet noen som lager det. Lions club avd. Nordberg i Oslo har drevet med salg av dette i flere år, spørsmålet er om de fortsatt gjør det, så nå venter jeg i spenning på svar på henvendelsen min.
PS! tar gjerne imot tips om noen vet om salgssteder :)

9. mars 2010

Hvordan velge den rette hundesporten for akkurat deg?

Her følger en oversikt over de hundesporter som er mest vanlig å drive med. Hvis du ikke greier å finne ut hvilken av disse hundesportene som passer for deg, så skal du virkelig tenke etter om det er noe vits i å skaffe seg hund i det hele tatt.

Utstilling
Hvor vidt utstilling kan kalles en sport er en annen diskusjon. Det er i hvert fall den aktiviteten som er den største verden over. Hvorfor? Fordi den krever minst fra både eier og hund. I denne grenen er det lov å være skikkelig lat. Har man penger og tid nok så er dette tingen for den som bare har lyst til å eie en hund og ikke noe mer. Gode resultater skyldes en pen hund, en god handler som kan vise frem hunden riktig og en eller flere personer som kan børste, gre og stelle hunden slik at den har den rette looken når den entrer ringen. Eier kan selv lene seg tilbake å la andre gjøre jobben. Og vinner ikke hunden så er det fult lov å skylde på dommeren, handleren eller de som ga hunden den siste touchen før den entret ringen. Uansett så er det ikke din feil at hunden din ikke vant.

Kjennetegn
Mor inn først med hundene, far kommer heseblesende etter med familiens lille landsby på hjul. Denne landsbyen inneholder bur og grinder i alle varianter, fluktstoler a la godstol og mer hårpleie produkter enn det finns hos en gjennomsnitts frisør salong.

Sporclip_image002
Dette er sporten for den sanne individualist. Spor kan utøves uten å ta hensyn til andre mennesker, noe som du ser på som et stort pluss. Spormennesket vet alltid best selv, og ettersom ingen andre følger med deg ut i skogen, så er spor den overlegne grenen når det gjelder bortforklaringer. Ingen andre enn du selv vet hvordan treningen egentlig gikk. Det er heller ingen andre som ser dine mistak, det er kun din egen samvittighet som kan beskrive hvordan treningen gikk. Noen spormennesker tar med seg noen ekstra apporter og sporslutt for å kunne dekke over sine eventuelle mistak, til og med på konkurranse.

Kjennetegn
Ensom ulv, dyktig til å telle skritt og pinner, godt syn (du plukker opp apporten ikke hunden), passe terreng gående, god til å finne på unnskyldninger og gjerne en fæl sangstemme for å kunne skremme bort elg og annet vilt.

Rundering
Dette er sporets motsats. Perfekt for deg som vil studere hvordan mennesker fungerer i gruppe (intriger, maktbalanse og skiftende lederskap). Dette er en bra sport for de som kan tenke seg og være med i et reality program. Du kommer garantert til å ha et ønske om at du kunne stemme ut en eller flere personer i treningsgruppen etter hver trening. En bra sport for den som ikke har så god stedsans, selv den mest svimlende person greier som regel å finne tilbake de 50 meterne til midtlinjen etter noen timer. Rundering har den ulempen at alle andre i treningsgruppen vet eksakt hvor dårlig akkurat din hund går, men samtidig så har du fordelen av å kunne skylde på de andre i treningsgruppen når hunden din gjør en dårlig jobb. Dårlige figuranter og slurv fra alle de andre kan jo få den beste hunden til å miste interessen. Hadde du bare hatt en bedre treningsgruppe så…

Kjennetegn
Elsker å diskutere og argumentere, kjempe gode til å skylde på andre, terreng gående til tusen. Liker du å kaste deg ut for skråninger, klatre opp småfjell, ligge timevis i en myrpytt mens myggen eter deg opp så er dette den eneste rette sporten for deg.

Rapport
Sporten for den late, men som likevel vil være ute i skogen fremfor en innendørs hall. Du lar hunden og hjelpeføreren gjøre hele jobben mens du selv sitter og drikker kaffe på A-stasjonen. Et rapportmenneske må ha is i magen og gjerne leve etter mottoet ”Går det så går det”, for hunden kommer du ikke til se fjerten av under hele treningen. Du må ha en stor forkjærlighet for å sitte og drikke kaffe, filosofere eller halvsove i lange stunder. Om hunden ikke kommer tilbake, kan du finne på hvilken unnskyldning som helst. For det er ingen andre i treningsgruppa som har fått et glimt av hunden ute i felten heller, så hvordan skal noen andre kunne fortelle deg hva som er sant eller ikke.

Kjennetegn
Rolig, lat og optimist. Tar dagen og treningen som den kommer. Elsker lange kaffe pauser.

Lydighet
Dette er sporten for den som ikke kan ta et eneste skritt eller bevegelse uten å bli kommandert. Passer alle som ikke eier fantasi eller initiativ, treningen utføres med slavisk nøyaktighet og forandrer seg aldri. Velger du lydighet, så risikerer du aldri å måtte gå ut i skogen. Du kan trygt og uforstyrret trene på klubbens treningsplass. Det kreves minimalt med kondis og smidighet fra fører. Passer perfekt for den som ikke vil at hunden skal tenke eller arbeide selvstendig, men bare motta og styres med kommandoer. Ypperlig sport for den som vil skylde på hunden for sin egen udugelighet og dårlige selvbilde. Maktbehov, endelig har du fått noen som til og med du kan bestemme over og hause rundt med.

Kjennetegn
Dårlig selvtillit, maktgal, langsint og fantasiløs. Elsker å trene samme moment om og om igjen. Har en god egenskap til å kunne ta imot kommandoer fra andre uten å tenke selv.

Agility
Dette er sporten for deg som tror du kan løpe like fort som hunden din. Du er den virkelige optimisten hva hundesport angår. Selv om hunden din har blitt disket tre konkurranser på rad, så vinner den helt sikkert den neste konkurransen. Du blir stadig overrasket over at hunden ikke gjør som du sier selv om du skriker, men du er like glad for det. Det kommer jo flere konkurranser sier du oppmuntrende til deg selv og alle andre i det du går av banen. Du har tusen forklaringer på hva som gikk galt. Du er ekspert på alle dommermisser og vet så vel at den ene kloen faktisk var på kontaktfeltet, så det så. Du driver med denne sporten mest for å treffe andre glade optimister som heller ikke kommer noen vei med sine hunder. Og du synes det burde deles ut premier til alle som deltar uansett plassering og tar gladelig i mot en jumbo pris.

Kjennetegn
Elsker å bli svett. Du er som et kinderegg, du kan tre ting på en gang. Løpe, vifte med armene og skrike. Har en egenskap til å akseptere alle feil hunden gjør for du har ikke kjangs til å kunne irettesette hunden i det tempoet den holder.

IPOclip_image004
Dette er sporten for deg som mislyktes i andre bruksgrener og som raskt må få tilbake troen på deg selv. I IPO er alle verdensmestere for enn så lenge er det få som driver med denne sporten. Dette gjør sitt til at andre som ikke driver med denne sporten vil se beundringsverdig på deg når du trener, og de greier heller ikke å se dine feil. Dersom som noen skulle spørre deg om noe du ikke kan svare konkret på så er det bare å si at ”nede på kontinentet” gjør de akkurat som deg. Og at ”nede på kontinentet” vil de ha akkurat sånn hund som du har. Rolig, du trenger ikke å ha hvert på ”kontinentet” for å bruke dette knepet det er nok at du har hørt en annen si det. IPO har den fordelen at sporet skal gå i et makelig tempo over flatmark, så det er ingen risk for at du kommer til å opparbeide en bra kondis. Selv den feiteste Tysker klarer dette. Innenfor IPO fins det et hav av livsviktig treningsutstyr man kan kjøpe for å kunne henge på hundeburet i bilen. Det beste av alt er at du må bytte det ut så fort det kommer noe nytt ”nede på kontinentet”. I IPO har du lov til å elske dressurmetodikk a la 60-tallet og du synes Tyskland, Belgia og Holland er de fremste innenfor hundetrening. Du innbiller deg selv og alle andre at dette er den mest krevende sporten man drive med. Og du kan stolt unnskylde det med at det er verdens største skyddssport. Mens du er ulykkelig velviten om at det finnes andre skyddshund sporter som er langt mer krevende enn IPO.

Kjennetegn
Misforstått verdensmester, macho, utstyrs freak, forfekter alle andre skydds hund sporter og er uvillig til å ta til seg lærdom som ikke kommer ”nede fra kontinentet”. Innehar en egenskap til å komme opp med nye morsomme uttrykk når ord som drifter, funksjoner og belastbarhet etc. begynner å bli kjedelige. Uniformerer seg med egen vest slik som de også gjør ”nede på kontinentet”.

Klikkerne
Dette er trening metodikken for deg som ikke kommer noen vei med hunden. Klikker er jo ingen sport, men burde kanskje bli det. Det er i hvert fall et helt eget folkeslag som driver med nettopp klikker. De lever i troen på at en dag blir det nok bra. For klikker er selve frelsen innenfor hundetrening. Kommer du i kontakt med en ”Klikker” vil han/hun raskt forfekte din treningsmetodikk og straks begynne å belære deg om filosofien bak klikkertrening. Du vil få god veiledning i læringsteoriens positive verden, og fagutrykkende kommer på rams. For ingen ”Klikker” påfører hunden sin noe negativt. Spør du ”Klikkerne” hva slags resultater de har oppnådd himler de med øynene og sier at konkurranser ikke er så viktig for dem, men at hunden er veldig flink til å vise adferd som sitt, dekk, stå og andre enkle øvelser. Det er trygt og godt og holde seg til denne form for trening, for hvis hunden ikke selvstendig viser en ønsket adferd i løpet av en trenings økt, så er det jo bare å pakke sammen og dra hjem uten å ha påført noe negativt på hunden. Søtt, ikke sant?

Kjennetegn
Klikker lyd i hytt og pine. Utelater å prate om den delen i læringsteorien som omhandler straff. Disse menneskene har svar på alt, men kan sjeldent vise til noe resultat. Godbiter er gjeldene belønning og lek er fy.

Sofasliter
Vel, hvis du som leser ikke skulle greie å finne en aktivitet som passer for deg og hunden din ut ifra det som er skrevet her. Så fortvil ikke, da er du faktisk blant den type hundeeiere det er flest av. De som har såkalt sofaslitere.
Bilde 001

Kjennetegn
Ingen aktivitet, ingen lek, ingen godbit, ingen dressur, men hunden får masse kos og masse mat.

Takk til Linda som fant denne og gjorde meg oppmerksom på den ;)

8. mars 2010

Finner stadig noe nytt!

I ettermiddag var jeg en tur på Kolbotn Torg hvor jeg fant denne lille sjarmerende butikken, Sjarm og Sjel. Fant masse jeg hadde lyst til å ta med meg hjem, men det ble begrenset til denne. Flott til å ha inne om vinteren med f.eks. urter i og så kan den flyttes ut om sommeren.
001 004
Her er den fylt med basilikum og timian.

Så bar ferden til Langhus hagesenter hvor jeg har funnet mye fint før, de har nettopp åpnet etter vinterdvalen så utvalget var ikke på topp ennå, men jeg klarte ikke å la denne ligge.
006 007
Den bare venter på å bli fylt med blomster.

      Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sies det og jeg venter på våren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...